Alle producten worden ontworpen en handgemaakt door mijzelf in mijn atelier in de stad Groningen. 

Vanaf een jonge leeftijd heb ik al een fascinatie voor leer. Door de dagelijkse verzorging van het leren zadel en hoofdstel van mijn pony heb ik vroeg geleerd om liefdevol met dit duurzame materiaal om te gaan. De geur van leer doet mij nog altijd denken aan mijn fijne jeugd tussen de paarden. 
Na mijn studie architectuur aan de kunstacademie kwamen de fascinatie voor leer en de liefde voor architectuur samen in een opleiding tot ambachtelijk schoenmaker. Van daaruit ben ik in het vak van tassen maken gerold. Inmiddels mag ik mijzelf vakbekwaam tassenmaker noemen. 

De collectie bestaat uit leren tassen en accessoires. Minimalistische ontwerpen met een heldere vormentaal en elegante kleurencombinaties. Altijd op zoek naar de balans tussen contrasten in kleur, structuur en materiaal. 

De producten uit de collectie worden voornamelijk gemaakt van zorgvuldig geselecteerd Italiaans rundleer. Elk stukje leer wordt benut en er wordt niets verspild uit respect voor het materiaal. Leer is een kostbaar en natuurlijk materiaal en moet daarom met liefde behandeld worden.

De voeringen hebben de herkenbare print van een geabstraheerde kreukelpatroon. Deze voeringen worden in mijn atelier met de hand gezeefdrukt. 

Met het oog op duurzaamheid werk ik niet met vluchtige seizoens collecties. Het hele jaar door worden er nieuwe ontwerpen of kleuren toegevoegd aan de altijd groeiende collectie. 

- Marieke Jacobs

 

© 2016 - 2023 Marieke Jacobs | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel